top of page
jacques dufour.jpg
Jacques DUFOUR
Een dossiervreter

Schepen van 1983 tot 1995

Jacques werd geboren in een gezin van 7 jongens (!) en was een discrete, gewetensvolle man met een sociaal hart.  Hij stelde zich verkiesbaar in 1970 op 25-jarige leeftijd. In 1976 werd hij lid van de PSC van Jean-Louis Thys, werd hij verkozen en aangeduid als hoofd van de gemeenteraadsgroep.  In 1982 werd hij herkozen en werd hij Schepen, een functie die hij zal blijven bekleden na de verkiezingen van 1988.

Als ingenieur was Jacques een dossiervreter, die hij zo perfect beheerste dat bij zijn laatste verkiezing als Schepen zelfs stemmen van sommige leden van de oppositie oogstte. Omdat hij zich op zijn werk concentreerde, was hij niet iemand die deveel feestelijke avonden bijwoonde. Maar hard werken wordt vaak slecht beloond.

Gezien zijn verkiezingsuitslag in 1994 besloot Jacques de politiek op te geven en zich volledig aan zijn adviesbureau te wijden. Net voordat hij ons verliet, voerde hij nog een stabiliteitsstudie uit met het oog op de renovatie van een gebouw voor behoeftige gezinnen in de Bonaventurestraat.

Samen met Jean-Louis zal hij altijd herinnerd worden als de initiatiefnemer van de Tuinen van Jette. We herinneren hem nog steeds als een vriendelijke, gewetensvolle man die naar compromissen streefde en toch vasthield aan zijn overtuigingen.

LBJette-jacques dufour-1

Jacques Dufour - Charles Thielemans - J-L Thys - Jean Vossen -  Lucien Vermeiren - Louis Vandenheede 

bottom of page