top of page
charles thielemans.jpeg
Charles THIELEMANS
De rechterhand van Jean-Louis

Schepen van 1971 tot 1989

Charles was gedurende 18 jaar lid van het College en bekleedde drie jaar lang de titel van "plaatsvervangend schepen" (échevin délégué). Een merkwaardige titel die overeenkwam met die van burgemeester.

In november 85 werd Jean-Louis Thys staatssecretaris van het Brussels Gewest. Hij stelde Charles Thielemans, zijn trouwste assistent, aan om hem te vervangen.

Charles was een dossiervreter, een bekwaam en ervaren bestuurder, dat trouw bleef aan zijn ideeën. Hij had vijf kinderen (twee artsen, een advocaat, een architect en een leraar). Hij woonde sinds 1954 in Jette, wordt in 1970 verkozen tot P.S.C.-raadslid op de lijst van de U.A.B. (Union pour l'Avenir de Bruxelles) en wordt meteen Schepen van hygiëne.

Drie jaar later ging de burgemeesterssjerp naar de liberaal Gilbert Doyen, maar Charles Thielemans bleef Schepen, deze keer van financiën. Toen kwam het tijdperk van Jean-Louis Thys. Thys nam Charles Thielemans snel in dienst. Charles nam de stadsvernieuwing voor zijn rekening, tot november 85, wanner hij waarnemend burgemeester werd.

Tekst gebaseerd op het artikel van F. ROBERT : https://www.lesoir.be/art/jette_t-19881217-Z016VQ.html

bottom of page