Het nieuwe Spiegelplein en de ondergrondse parking

Verbintenissen nagekomen, termijnen nageleefd en project gerealiseerd !

De bouw van tramlijn 9 was het grootste project van deze legislatuur. Vanaf het begin, en ondanks verschillende bezwaren, heeft de LBJette dit gewestelijke project gesteund, in de overtuiging dat het noodzakelijk is te investeren in openbaar vervoer en het Spiegelplein terug te geven aan de voetganger, maar onder strikte voorwaarden.

Door de beslissing van de Burgemeester om mee te onderhandelen, heeft in onze gemeente gezorgd voor de bouw van een ondergrondse parking van 199 plaatsen, de renovatie van het Spiegelplein en het Oude Afspanningsplein, maar ook de volledige herinrichting van de straten waar de tram rijdt.

Dit was vooraf allemaal niet voorzien in de plannen van het Gewest. Vandaag kunnen de Jettenaren genieten van deze infrastructuur.

Onze artikelen